Restaurangen Silo jobbar med zero waste

Glöm ”minska matsvinnet” – zero waste är det som gäller!

Det finns en del restauranger som eftersträvar zero waste. I restaurangen Silo, Brighton, odlas till exempel ostronskivling i kaffesump, det finns en egen kompostmaskin och man maler mjölet i en egen kvarn. Vi eko-bloggare har pratat i många år om hur viktigt det är att minska matsvinnet på olika sätt. Men det är helt passé. Den…

Glöm ”minska matsvinnet” – zero waste är det som gäller! Läs mer »

Morotsmums med couscous och apelsinsmor

Veckans vardagsvego: Morotsmums med couscous och apelsinsmör

Den här rätten är som att mötas av solsken en mörk februarikväll. Precis vad vi behöver just nu, alltså! Morotsmums med couscous och apelsinsmör 7-8 morötter 1 röd lök 2-3 msk olivolja flingsalt 0,5 dl skållade mandlar 150 g fetaost Couscous: 2,5 dl couscous 3,5 dl vatten 1 msk grönsaksfond 1-2 tsk torkad mynta Apelsinsmör:…

Veckans vardagsvego: Morotsmums med couscous och apelsinsmör Läs mer »